marți, 19 mai 2009

Sa ne distram!

Politica romaneasca nu mai intereseaza pe multa lume. Iar de vina sint politicienii. Va aduceti aminte cum se vota in primii ani de dupa 1990? Se statea la niste cozi demne de o cauza mai buna. Oamenii, noi electoratul, sperau sa vada o schimbare. Cu totii credeam ca sintem o parte din acest mecanism democratic. Alegerile s-au succedat si fiecare a remarcat ca, la noi, schimbarea puterii nu are nici un efect asupra populatiei. Profita unii sau profita altii. In tara aceasta a ajunge la putere e cea mai usoara cale spre top 300.
Firesc, de la scrutin la scrutin, tot mai putini romani au dorit sa-si exprime dreptul de a vota. S-a ajuns ca fiecare partid sa aiba un nucleu dur, asa numitii "talibani", cei care-i voteaza practic cu ochii inchisi. Lor li se mai adauga unii cu simt civic si cei care ies la vot ca sa fie vazuti.
In ceea ce ma priveste am stampilat dreapta de cite ori am avut ocazia. Uram feseneul cu toti puii lor. Pina a aparut Traian Basescu. Mi s-a parut a fi un alt fel de politician. Mai precis, mi s-a parut ca inainte de a fi politician este altceva. Ca in viata poate face si altceva. Un om de care nu am fi auzit daca in Romania la putere raminea clanul Ceausescu. De Geoana sau de Nastase am fi auzit. Pe ei nu mi pot imagina in afara politicii: in orice regim ar fi facut politica. Culoarea nu conteaza. Si asa am ajuns un taliban Traian Basescu si, urmind regula, un taliban PD.
Nu vreau ca cineva sa creada ca ma laud. Din contra!
In opozitie, Basescu era ok. Stie sa atace si o face cu ferocitate. Dar a ajuns la putere. Din pacate. Iar Cotroceniul i s-a parut prea putin, asa ca l-a inventat premier pe Boc. Si POC. Ca sa zic asa, am urmarit cariera politica a lui Basescu inca de la inceput, de la acel "Petre, esti cel mai bun!". Iar ceea ce am vazut m-a ingrozit. Nici Ceausescu nu a avut o asa ascensiune fulminanta. Desi cred ca o sa supar un pedelist local de frunte, nu pot sa nu remarc ca Basescu chiar se crede Dumnezeu. Sau macar trimisul lui pe pamint (se pare ca aceasta e boala in PD-L). Daca nu-l opreste nimeni, daca mai apuca un mandat la Cotroceni ne-am ars.
Eu l-am votat. Am gresit, dar promit sa nu o mai fac.
Dar pina la prezidentiale avem europarlamentarele. Cu Baseasca pe tabel. Mi-o si imaginez prin Parlamentul Europei. Iar faptul ca nu le are cu limba romana nu mi se pare atit de grav. In ceea ce o priveste nu pot sa uit un discurs de-al ei. Vorbea despre Boc si era in extaz: "Multi spunem propozitii, dar el (Boc) spune fraze"!!! Genial, fetita! Si daca tot e vremea sa ne distram, eu pentru europarlamntare stampilez cuplul Vadim-Becali.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Datorie achitata! Greseala recunoscuta, pe jumatate iertata! Daca tot e sa se aleaga praful, hai cu duetul Vadim - Gigi! Si cand te gandesti ca acum mai putin de sase luni sperai atat de mult (cu dovezi) de la Basescu, Boc, Blaga, Berceanu, Boureanu...