vineri, 27 noiembrie 2009

Basescu a ratat o sansa

Eram convins ca pentru a mai avea o sansa in turul doi, Basescu trebuie sa apara cu o bomba. Dar bomba (mai degraba pumnul) l-a lovit in plin. Totusi, nu cred ca pierderea electorala este chiar atit de mare, mai ales intr-o tara in care educatia prin bataie este in mare masura acceptata.
Nu pot, insa, sa nu fac unele remarci. Prima ar fi provenienta filmului, pentru ca ar fi penibil sa punem la indoiala autenticitatea acestuia. Nu cred in variante de genul Patriciu, Vintu, Voiculescu etc. Eu cred ca raspunsul este mai simplu decit pare. Prin lege, cineva este obligat sa asigute protectia unui candidat la prezidentiale. Si tot prin lege, in cazul bailor de multime sau al mitingurilor sint obligati sa filmeze evenimentul, pentru a putea identifica un eventual agresor. Evident, este vorba despre SPP. Care se pare ca a trecut de cealalta parte.
Cea de-a doua remarca, si cea mai importanta, este ca Basescu nu a stiut sa se descurce in situatia creata. Momentul postarii filmului a fost bine ales: cind se afla in direct la Realitatea TV. Ineditul situatiei a provocat o audienta nesperat de buna, dar reactia lui Traian Basescu a lasat mult de dorit. Sa spunem ca in direct a avut o atitudine de asteptare. Ulterior, insa, a beneficiat de sfatul colaboratorilor, pe care eu personal i-as fi concediat a doua zi. Si m-as fi angajat pe mine (sper ca remarcati modestia). Basescu putea sa intoarca situatia in favoarea sa. Daca de la sediul de campanie aparea cu un discurs de genul: in urma cu doua zile m-a contactat un emisar al lui.... (pe alese, un mogul) si mi-a spus de film. In schimbul peliculei mi s-a cerut Posta (salina, CEC-ul sau ceva de acest gen). Cu o incheiere bazata pe interesul national, pe singurul care nu face trocuri cu interesele romanilor, toata povestea bascula in tabara lui Basescu.
Prima ocazie a fost ratata de Basesu. Va mai aprea vreuna?

Niciun comentariu: