vineri, 4 decembrie 2009

Basescu are dreptate!

... cind spune ca "mogulii" (ce termen idiot!) vor sa conduca tara. Cind spune ca ei vor sa-si instaleze presedintele la Cotroceni. Care presedinte, insa?

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie: sa ne punem in locul lui Vintu. Undeva in Indonezia a fost arestat acel Popa. Cel care ne poate baga la "racoare" prin declaratiile lui.
Cum procedam?
Pai ne uitam pe sondaje si vedem ca Geoana e pe cai mari. Va ajunge presedinte si, tinind cont de relatia de prietenie, ne scapa de martorul incomod. Asa ca ne folosim de influenta de mogul si il sprijinim in acest final de campanie electorala.
Dar daca Geoana, in ciuda relatiei de prietenie, nu ne promite nici un ajutor? Daca avem nevoie de altcineva la Cotroceni?
Eu nu pot sa cred ca daca Geoana e sansa lui Vintu mogulul ar fi ales o astfel de strategie. Adica il cheama in miez de noapte, e fotografiat la fata locului, informatia apare in Academia Catavencu (apartinind lui Vintu), ba mai mult, apare mogulul la Realitatea TV (tot a lui Vintu) si explica ce bun prieten e el cu Geoana.
Personal nu pot sa cred asa ceva. Daca lucrurile stau cum incearca Basescu sa sugereze, Vintu nu s-ar fi vazut cu Geoana pina dupa alegeri.
Dar daca, in schimb, Basescu ii face lui Vintu promisiuni, evident conditionate de fotoliul de la Cotroceni? Cum ar actiona acesta? Oare nu exact asa cum a facut-o?

Evident ca vizita lui Geoana la mogul a fost o eroare, dar eu chiar cred ca a fost atras intr-o capcana. Sa nu uitam ca Vintu a fost in tabara lui Basescu cinci ani din ultimii sase. Personal cred a fost si in al saselea, dar intr-un mod malefic.
Orice s-ar spune, un om care a adunat miliarde de euro (Vintu) nu poate fi banuit de infantilism. Nu pot sa cred ca ar fi ucis gaina cu oua de aur. Din contra! Singura problema este ca outoarea e Basescu si nu Geoana.
Nu mi-a placut ce s-a intimplat, dar in nici un caz nu mi-a schimbat intentia de vot.

PS. Penibil momentul juratului pe Biblie. Ciudata si atitudinea lui Turcescu (coincidenta, angajat al lui Vintu). Pe Geoana la pus sa-i nominalizeze pe cei trei carora nu le-a promis avantaje, dar pe Basescu l-a lasat sa jure pe alt enunt decit cel solicitat.
Prea multe coincidente...

10 comentarii:

Andrei Stroiescu spunea...

Dacă tot suntem la categoria conspirații și conincidențe de ce nu l-am suspecta și pe Geoană că face parte din înțelegerea Vântu-Băsescu?

Nu-i tot o coincidență că deși este chemat fix cu o seară înainte de marea confruntare, de către chiar Vântu, la el acasă, el acceptă și se duce?

Putea să evite capcana și tot circul de acum prin simpla neprezentare la apelul lui Vântu. Până la urmă în toată treaba asta Geoană a fost actorul principal. De el a depins în primul rând ca această conspirație să țină sau nu. Cădea cerul dacă-l refuza pe Vântu? Dacă nu era o întâlnire de maximă importanță nu putea să-i spună: "Vântule, așteaptă și tu până după alegeri?"...

Plus că a fost destul de neconvingător în meciul cu Băsescu, cam la fel ca Antonescu în meciul cu el. Care a fost un alt "nevinovat", și care, ce convenabil, și-a dat seama prea târziu că trebuie să lupte cu Geoană... Ca apoi să se ia de mână imediat, ca niște parteneri.

Nu mă interesează să-ți schimb opțiunea de vot, ci doar să mai punctez niște conincidențe, că tot vorbeai de ele.

Unknown spunea...

Din pacate trebuie sa iti zic ca nu este vorba de nicio conspiratie, domnul Geoana a facut asta pur si simplu din PROSTIE, care il caracterizeaza. Totusi ar mai fi de spus faptul ca daca domnul Geoana avea verticalitate nu se baza pe acesti oameni dubiosi si arata romanilor ce poate le sa faca.
Geoana nu merita sa fie presedintele Romaniei.

Maya spunea...

Normal ca Basescu are dreptate, lucru ce reiese si din modul sau de a comunica, de a-si sustine punctul de vedere. Conteaza enorm sa detii o verticalitate permanenta.

RazvanR spunea...

Ca sa zic asa, am fost un fan Basescu. Pina nu de mult. Eu nu spun ca Geoana e presedintele perfect, dar am sa-l votez pentru ca la ora aceasta e cea mai buna varianta. Eu vreau un presedinte care sa-si faca treaba si atit. Basescu face prea multe, parca se ia la intrecere cu Ceausescu.
Cind l-a nominalizat pe Negoita si i s-a spus ca nu are o majoritate in Parlament care sa-l sustina a spus ca e treaba celui desemnat sa-si gaseasca majoritatea. Cina a fost intrebat de ce s-a dus la Grivco, si era presedinte, a spus ca incerca sa formeze o majoritate.
De fapt, doua lucruri m-au indepartat definitiv de Basescu: ascensiunea ebei si faptul ca nu recunoaste o majoritate Parlamentara. Ideea ca un partid care are ceva peste 30 de procente si care, intimplator, are cei mai multi parlamentari trebuie sa fie la guvernare nu are nici o legatura cu democratia. De fapt, este un inceput de dictatura. Si cred ca daca nu luam masuri acum (prin vot) lucrurile vor degenera.

Andrei Stroiescu spunea...

Razvane, uite aici mai pe larg, daca te intereseaza, parerea mea privind inceputul de dictatura din Romania de astazi.

Am fost fan Basescu la alegerile trecute insa chiar daca voi vota cu el maine nu ma mai consider a fi un fan al sau. Ce m-a deranjat permanent si m-a determinat sa-i mai iau apararea din cand in cand a fost faptul ca indiferent ce face, n-are basca. Incrancenarea asta impotriva lui, indiferent cat de rau sau bun a fost m-a ingrozit tot timpul.

Din punctul meu de vedere, intre Geoana si Basescu asi alege... Remus Cernea, insa tura asta nu se mai poate. O astept pe urmatoarea. Pana atunci, viziunea mea asupra raului cel mai mic este aici.

O seara buna.

Anonim spunea...

un om care se vrea a fi viitor presedinte al Romaniei care se pierde in explicatii si care nu stie sa-si sustina punctul de vedere nu are ce cauta nici macar in campanie,asa ca.....votati Basescu!!!!

RazvanR spunea...

Andy,
E dreptul fiecaruia sa aibe o parere. Tu votezi Basescu, eu Geoana. Si e prima data cind votez PSD sau un candidat PSD. Asa cred eu ca e mai bine.
Iar pe mine nu poti sa ma acuzi ca sint un vesnic anti Basescu! Mult timp l-am sustinut. Iar acum 5 ani l-am votat. Si nu regret, chiar cred ca e mai bine decit daca ar fi cistigat Nastase.
Viitorul ne va spune cine a avut dreptate si cine nu.

Andrei Stroiescu spunea...

Razvane, în nici un caz nu te acuz pe tine că ai fi un veșnic anti-Basescu. Alții intră la categoria asta.

Îți respect părerea în primul rând pentru faptul că putem purta o discuție civilizată, pe argumente, indiferent de cât de apropiate sau diferite sunt opiniile pe care le avem.

Apropos, și eu am votat o dată un candidat PSD, pe Iliescu, în celebrul tur doi cu Vadim și mi-a ajuns. Însă nu exclud posibilitatea de a o mai face vreodată, în funcție de conjunctură.

Revenind on-topic, scenariul tău privind o înțelegere Vântu-Băsescu este plauzibil, fără îndoială. Dacă se va dovedi și adevărat... nu cred că va trece prea mult timp până să aflam.

În încheiere, amândoi votăm diferit, deși împotriva aceluiași lucru: o posibilă dictatură, pe care tu o vezi a lui Băsescu, eu a alianței din spatele lui Geoană.

Indiferent de situație, eu sper să ne înșelăm amândoi și să nu existe nici un pericol real de dictatură, din partea nici uneia din părți.

Maya spunea...

Una din calitatile pe care trebuie sa le detina un viitor presedinte este verticalitatea, in tot ceea ce sustine. Drept pt care, eu consider ca Basescu are aceasta calitate, spre deosebire de contracandidatul sau...

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!