duminică, 29 noiembrie 2009

Sondaj turul doi

Prima saptamina de campanie pentru cel de-al doilea tur a trecut si, deocamdata, nu a aparut nici un sondaj de opinie. De ce oare?
Nimeni nu are interesul sa publice un sondaj in care diferenta dintre Geoana si Basescu este substantiala. Asa ceva ar demobiliza votantii, constienti de faptul ca zarurile au fost aruncate.
A doua varianta ar fi un sondaj care sa-i dea cit de cit la egalitate. Avantajul ar fi ca o asemenea varianta ar mobiliza lumea la urne, dar l-ar lasa fara discurs pe Basescu, cel care tot incearca sa ne convinga ca are poporul de partea lui.
Asa ca eu cred ca sint destul de putine sanse sa vedem o lupta intre sondaje. Poate spre sfirsitul saptaminii sa inceapa sa apara.
Si totusi, exista un sondaj, dar nu unul facut de sociologi, care sint usor de manipulat in functie de cel ce comanda sondajul, ci unul facut de o casa de pariuri. Iar deoarece pentru acestia orice gresala inseamna bani pierduti, eu am toate motivele sa-i dau crezare. Este vorba de gamebookers.com. Iata cotele pe care le ofera: Mircea Geoana 1,33 (la 100 de euro mizati aveti un profit de 33 de euro) si Traian Basescu 3 (la 100 de euro mizati aveti un profit de 200 de euro). Transpus in procente inseamna un fel de 65-35 in favoarea lui Geoana.

CIND VA PLINGE BASESCU?
Este o intrebare fireasca, atita timp cit a recurs la un asemenea gest in preajma fiecarui moment important al vietii. Ma asteptam sa-l vad la meciul Unirii, dar nu a fost. Nici macar nu a existat o camera indreptata asupra lui (mare rusine pentru Etno si B1) la magnifica victorie a lui Bute. Ar fi mers si in direct la Realitatea cind i s-a pus filmul cu copilul pocnit: „L-ati gasit???? De cind il caut sa-mi cer scuze!”, ar fi trebuit un Basescu in lacrimi sa exclame. Dar nu a facut-o.
O fi lasat totul pentru ziua de 1 Decembrie? Sarbatoare nationla, steag, lacrimi...
Vom vedea.

3 comentarii:

Angel spunea...

ce prost esti frate? daca basescu are cota 3 la 100 de euro pariati castigi 300 pt ca 100x3=300 nicidecum 200

Anonim spunea...

Esti idiot. Din cei 300 de euro, 100 sunt ai tai restul de 200 sunt profit. Sunt curios daca ai trecut de clasa intai.

RazvanR spunea...

Mai calm! hai sa comunicam pe un ton civilizat!