joi, 19 februarie 2009

Un rahat portocaliu

Trebuie sa recunosc ca si de aceasta data m-am fript! La vot. Am mers pe mina portocaliilor. Personal, ma consider un tip de dreapta. Poate prea de dreapta, dar aceasta ar fi o alta discutie. La ultimele alegeri am incercat sa fiu pragmatic, in ideea de a vota partidul care va face (poate sint naiv, dar au fost promisiuni in care am crezut) ceva si pentru mine. Totusi, nu sint chiar atit de naiv incit sa cred ca tot ce zboara se maninca. La fel cum nu cred ca liberalii si pedeleii sint de dreapta sau pesedeii de stinga. STIU ca pe toti ii mina un singur lucru in lupta: bunastarea personala. Daca trebuie sa fie de dreapta sint de dreapta, daca trebuie sa fie de stinga sint de stinga. Doctrina e ceva mult prea relativ pentru politicianul roman. O schimba fara a sta pe ginduri, cu o singura conditie si anume ca noua orientare sa fie mai banoasa. Desi nu imi place, trebuie sa recunosc ca Iliescu e printre putinii politicieni de la noi care chiar crede intr-o doctrina.
Mereu m-am simtit liberal, dar nu m-am regasit niciodata reprezentat de alde Tariceanu. Patru ani cit a condus guvernul a luat o gramada de masuri pe care le-am simtit ca o mina bagata in buzunar. Si iata ca, in acest context, au aparut doua partide care urlau sus si tare ca vor elimina taxa auto. Este vorba despre PSD si PD-L. Mai mult chiar, au promovat si un proiect de lege in acest sens. "Eliminarea taxei si restituirea banilor celor care au platit-o deja". Asa scrie in acel proiect de lege care a trecut de Senat. Evident, Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz. Nu pot sa uit cu cita inversunare promovau legea cele doua partide aflate acum la guvernare. Dupa formarea aliantei ma asteptat sa primesc un telefon de la Finante sa ma cheme sa-mi recuperez cei 1.500 de euro investiti in aceasta taxa aberanta. Nu a sunat telefonul si nici nu ma astept sa o faca. Tariceanu, la final de mandat a triplat taxa. Nu de alta, dar haturile puterii urma sa le predea, asa ca era momentul sa-si portejeze afacerile. A eliminat taxa pentru masinile noi de anumite capacitati. Intimplator, de acesta eliminare beneficiaza si marca pe care o comercializeaza el in Romania.
A urmat Boc la cirma. Si s-a luat la trinta cu taxa. Ieri a anuntat ca o reduce cu 33%. Pe cea marita de Tariceanu de trei ori. Practic, Boc a decis dublarea taxei pe care in campanie a spus ca o elimina. Acum mi-e frica de un singur lucru: sa nu cumva sa ma sune cei de la Finante sa-mi ceara sa platesc diferenta.

3 comentarii:

Anonim spunea...

e un mare rahat portocaliu dar(ai alternativa PDSR) nu avem ce face...(un rahat rosu?)

Sebeni spunea...

razvan r, foarte corect!nu m-am gandit sa pun problema asa, dar, ai dreptate. e logic. boc a dublat taxa...!

sebastian dan spunea...

salve razvane!
din păcate, demagogia in politică, iar aici nu voi adăuga o culoare, este înălţată la nivel de artă. Sincer, nu am crezut în primsiunile PDL, erau prea gogonate, iar băieţii sunt pusi prea pe furat. DE la PSD, hai sa zicem de stinga, mai credeam in luarea unor măsuri, dar nu la nivelul celor lansate in campanie. De la PNL, la ce sa tre astepti. Au fost la putere, s-a vazut ca au facut cat au putut.
Tu ai scris de taxa auto, profesorii pling după aplicarea legiii cu mărirea salarială, pensionarii după mărirea punctului de pensie. Din păcate, nu există un lichidator judicar care să declare starea de insolvenţă a Guvernului.
Dar mojicia cea mai mare este faptul că, pe de o parte vin si mimează reducerea chletuielilor din banul public, iar pe de altă parte inventează noi ministere, hai să spunem necesare, si alocă sume la bugetul lor de nu mai intelegi despre ce Guvern vorbim. E nevoie de turism, dar cu blonda de la Cotroceni in frunte, degeaba se pompează căruţe de bani în fundul ei, vorba unui amic, poate turismul sexual se relanseaza...