miercuri, 19 noiembrie 2008

Sondajul rosu

Ziarele de astazi publica un sondaj de opinie realizat de A.T.L.E. (Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie). Pe scurt, optiunile de vot ar fi urmatoarele: 1. PSD+PC 37,2% 2. PD-L 33% 3. PNL 17,2% 4. UDMR 5,1%. Alte partide nu vor intra in viitorul parlament. In ceea ce priveste viitorul premier, Geoana e dorit de 39% dintre romani, fiind urmat de Stolojan (31%) si Tariceanu (15%).
Si uite asa, a ajuns si Geoana locomotiva! (am vazut pe alte bloguri figurine, dar eu nu stiu sa le pun. Aici ar urma o maimutica, din aceea care se tavaleste de ris). 1,8% are Geoana mai mult decit alianta PSD+PC. Nici Vanghelie nu crede.
Trebuie sa mai spun si ca publicarea acestui sondaj s-a facut pe bani si ca nota de plata a achitat-o PSD. E clar pentru orice persoana cu bun simt ca datele sint ca porumbul (adica modificate genetic). Deci e clar ca PSD are SUB 37%. La locale, sondajul a "gresit" scorul PSD cu 9,5 procente. Mentinind trendul, le-ar mai ramine vreo 27-28%. Despre premierul Geoana nu are rost sa mai speculam. La aceleasi locale, Diaconescu era dat ca sigur in turul doi, umar la umar cu Blaga. Sa fie un semn de disperare la PSD?

Se pare ca si la Brasov s-a facut un sondaj de opinie. Si nu de A.T.L.E. Iar rezultatele sint cu mult mai putin portocalii decit sperantele unora. Adica mai au peste media pe tara doar marja de eroare. Si mai sint zece zile de campanie. Zece sedinte lungi si zece nopti albe.

3 comentarii:

Anonim spunea...

la pdl chiar ai nimerit-o cu sedintele: atat de mult timp si energie pierd cu sedintele alea, ca unii pleaca direct acasa sa se odihneasca. adica pe la 12.00-13.00 dorm. cat despre psd: tactica lor de intoxicare. naspa pt. ei ca unii dintre candidati chiar cred asta si se vad ministri sau secretari de stat.

Ovidiu Eftimie spunea...

ATLE aparţine unui cetăţean care este apropiat al lui Mircea Geoană. Omul susţine sus şi tare că sondajele lui se fac pe bune dar poţi să crezi?

RazvanR spunea...

Important e sa nu ajunga sa creada ei in astfel de sondaje! Nu de alta, dar mi e un partid care crede in sondaje, dar la nici un scrutin nu s-au incadrat nici macar in marja de eroare.