marți, 18 noiembrie 2008

Made in Romania

Basescu a aruncat provocarea: va folosi numai produse fabricate in tara. In principiu este o atitudine corecta si, cu siguranta, se vor gasi destui care sa preia ideea. Mai ales acum, in campanie electorala. Cu toate acestea, nu cred ca importatorii se simt amenintati. Ca doar nu sintem nemti sau japonezi. Citi or fi dispusi sa dea whisky-ul pe coniac Unirea? Ce zici Dorele? Citi vor renunta la luxul si confortul de pe plajele din Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Croatia etc pentru o aventura la Marea Neagra? Nu de alta, dar daca nu te pocneste unul cu sky jetul, ai toate sansele sa treaca altul cu suvul peste tine.
Totusi, o campanie in favoarea produselor romanesti ar fi corecta si ar aduce o gura de oxigen economiei romanesti. Importam mult prea mult si tot ce importam se duce pe consum. Personal, sint dispus sa mizez pe o asemenea campanie. Cred ca daca vreun lant de magazine s-ar orienta numai pe produse autohtone, cu o reclama bine gindita, ar da lovitura. Important e sa aiba cu ce sa umple rafturile.

4 comentarii:

Anonim spunea...

toata lumea ar fi de acord daca ar da chiar baiatul amintit exemplu. si baietii din jurul lui. sa-i vad cu masini romanesti, nevestele, fiicele si amantele cu posete si pantofi romanesti, cu bijuterii luate de prin casele de amanet. atunci, da, trebuie si noi sa ne urmam conducatorii. insa doar atunci. base le zice, ca nu-l doare gura, dar in rest...
P.S.si poate o sa apara si uischii romanesc

sebastian dan spunea...

de acord cu un asemenea demers. dar am mai fumat din astea. Iti aduci aminte de campania Made in Romania? ce s-a ales din ea? Nimic! Se joaca electoral totul, iar Băsescu este mult prea demagog (ca mai toti politicienii, de altfel) să nu mai stoarca ceva voturi.

Anonim spunea...

deja marea speranta a lui baselu, a pdl si in general a intregii natii, vasile blaga a anuntat ca-si pastreaza bmw. asa ca mmmmmmmmm base din partea lui blaga. dar noi, nu, noi sa facem ce zic ei, manca-iar

RazvanR spunea...

In schimb Basescu a primit loganul. De la Ager Leasing... Desi pare, nu e banc.